02. februari 2018
Het aantal scholen dat kan deelnemen aan het NK Aardrijkskunde/GEObattle wordt steeds groter. In tal van plaatsen in Nederland zijn de afgelopen maanden lokale voorrondes gehouden. Ook in de maand februari zijn er nog voorrondes in tal van plaatsen in Nederland. Hieronder ziet u een overzicht van de basisscholen die zich reeds geplaatst zijn. Nog niet alle scholen hebben zich ook aangemeld.
07. november 2017
Het is dit jaar alweer de het derde jaar dat Het Twickel College in Hengelo de GEObattle organiseert. En de basisscholen in Hengelo en omgeving weten de GEObattle-wedstrijdmiddag te waarderen. Vele scholen meldden één of meerdere teams aan. Met als gevolg dat de teller nu op 36 teams staat. Om de basisschoolleerlingen niet teleur te stellen heeft de organisatie besloten om een extra wedstrijdmiddag te organiseren. Dit is woensdagmiddag 13 december geworden.
26. oktober 2017
Onze GEObattle op het Dendron College in Horst was gisteren (25 oktober 2017) een succes! 10 teams hebben gestreden om de titel. De Samensprong uit Grubbenvorst heeft gewonnen. Dit team heeft zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 25 mei 2018 te Hengelo. De Samensprong heeft ook de battlewedstrijd gewonnen en namen dus een mooie junioratlas mee terug naar de klas! De Weisterbeek heeft de junioratlas gewonnen voor het beste ontwerp, creatieve plannen voor inrichting van gebied...
08. oktober 2017
De opgave van lokale GEObattle verloopt voorspoedig. Bijna in alle provincies van Nederland is of wordt al een GEObattle georganiseerd.
07. oktober 2017
Op weg naar het NK GEObattle van 25 mei 2018 gebeuren er mooie dingen. 1. Steeds meer scholen in heel Nederland gaan een lokale GEObattle organiseren 2. Samen met partner waterschap Vechtstromen wordt er op dit moment een game ontwikkeld. Deze game is in te zetten als battle. 3. Samen met partner ThiemeMeulenhoff/deGeo wordt de battle 'Welk land is het?' in een professioneel jasje gestoken.
15. juli 2017
Het Nederlands kampioenschap wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Het Twickelcollege in Hengelo is op 25 mei de gastheer van het NK.